Search
  • gerolffalter

De lente was dramatisch, de herfst wordt draconisch


De lente van 2020 stond in het teken van de corona-crisis, de ergste pandemie sinds 1958. De herfst van dit jaar is zwanger van nieuwe corona-crisissen en vooral van de enorme economische klap na de lockdown. Het zijn, in alle opzichten, historische maanden.

In zulke tijden wil je graag horen of onze politici krijtlijnen kunnen uitzetten. Voor hen is het ook een moment van de waarheid: wie stijgt boven zichzelf uit, wie heeft een klare kijk, wie kan er enige richting naar de toekomst detecteren, wie kan nog enthousiasmeren?

Het Europees Parlement wil daarom de komende maanden meer dan gewone publiciteit maken voor de debatten die er plaatsvinden over alle grote uitdagingen van dit continent. En we beginnen met jaarlijks debat over de nieuwe plannen van de baas van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, op 16 september.

De communicatiedienst van het Europees Parlement, en wij dus ook als Bureau van het Parlement in België, lanceren in dat kader een campagne om de mensen naar hun mening te vragen. Wat vinden ze ervan dat Europa grote schulden maakt om de economische crisis te verzachten? Vinden ze dat Europa meer moet doen inzake gezondheid? Vinden ze de strijd tegen de klimaatverandering het dringendst, of zijn er andere zaken?

We lanceren daarom op onze sociale media (@EP_Belgium op twitter; @epbelgium op Facebook en Instagram) een actie om de mensen hun mening te laten kennen, via video of audio of in geschreven vorm. Volg de hashtag #AskMep. Die meningen willen we dan doorgeven, op een debat op onze Facebook met Belgische Europarlementsleden op vrijdag 11 september om 10u en 10u30, via een debat met politici en experts uit alle landen op dinsdag 14 september.

We maken ook een verslag van uw inzendingen voor de Belgische parlementsleden. We bezorgen het hen ten laatste in de late namiddag van 15 september, zodat ze het kunnen gebruiken in het debat op woensdagvoormiddag 16 september. U kan dat debat overigens vanaf 9u ’s morgens zelf op livestream volgen op de website van het Europees Parlement.

Links:

https://www.europarl.europa.eu/belgium

https://www.europarl.europa.eu/soteu/en/live-streaming/#live-09-15

7 views0 comments
 

©2020 door CRISIS 2020. Met trots gemaakt met Wix.com